Uvjeti prodaje

Za sve ponuđene proizvode na stranicama postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacje proizvoda koji se prodaju kroz naše internet prodajno mjesto.

Kupnja

Proizvodi se narčuju odabirom, korištenjem menija "košarica" i popunjavanjem elektronskog formulara. Naručene proizvode možete platiti

Kreditnim karticama:

  • American Express ®
  • Visa
  • Visa Electron
  • MasterCard ®
  • Diners  
       

Debitnim karticama:
  • Visa

 

Općom uplatnicom

Pouzećem (CityEX, HP Express, DHL)

Vašu kreditnu karticu teretimo na dan narudžbe, a naručeni proizvod isporučujemo u najkračem mogućem roku. Svaka narudžba kreditnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji. Jednom poslana narudžba može se otkazati isključivo u roku od 24 sata. Cijene u katalogu vrijede za sve oblike plačanja. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, bit ćete kontaktirani u najkračem mogućem roku, te će Vam biti ponuđena opcija čekanja dolaska artikla, zamjena za drugi odgovarajuči artikl, ili povrat novca u punom iznosu.

Vaša trenutna narudžba prikazana je na stranici "Moj profil – Moje narudžbe". Na toj stranici prikazani su detaljni podaci o artiklu, količini i cijeni.

Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom košarica. Promjenom količine automatski se mijenja i cijena.

Dostava

Cijenjenim kupcima nudimo dostavu putem CityEx, Hp-express, DHL po cijenama definiranim unutar narudžbe. Rok isporuke je 7 radnih dana unutar Hrvatske. Pakiranje je izvedeno da se izbjegne bilo kakvo oštećenje prilikom uobičajenog transporta. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti vizualno, eventualna vidljiva oštećenja prijaviti te eventualno odbiti primiti oštećenu pošiljku.

Reklamacija

XENIA DESIGN garantira da su svi proizvodi kupljeni na našem web shopu ispravni. Fotografije proizvoda ne pokazuju uvijek i u svim detaljima stvaran proizvod. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na Vašem računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i sl. Nemožemo jamčiti potpunu sukladnost boja naših proizvoda s bojama kako ih Vi vidite na zaslonu svog monitora. U takvim slučajevima reklamacija nije opravdana. Pravo na ostvarenje jamstva kupac gubi i u slučaju neovlaštne dorade proizvoda, te isto tako zahvata na proizvodu od strane treće neovlaštene osobe. Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom informirajte nas o istom.

Ukoliko je reklamacija opravdana kontaktirajte nas najkasnije 7 dana od dana primitka proizvoda, kako bismo se dogovorili oko zamjene proizvoda ili povrata novca. Pravo kupca je da vrati proizvod u sljedećim slučajevima:

  • dostava proizvoda koji nisu naručeni
  • dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posljedica manipulacije prilikom isporuke

Da bi se ostvarilo pravo na jamstvo potrebno je uz proizvod sa greškom priložiti kopiju računa kojom se potvrđuje kupnja. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije nepropisno zapakirane ili one kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu neće biti preuzete nego će biti vračene pošiljatelju o njegovu trošku.

Ostali uvijeti prodaje

Za narudžbu robe, osobe moraju biti starije od 18 godina. Uvijeti prodaje mogu se promjeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvijetima u momentu potvrđivanja narudžbe.

Paritet: kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata Vi preuzimate robu uz obavezan potpis na dostavnici, čime potvrđujete da je roba uredno isporučena, a roba ostaje naše vlasništvo sve dok nije plaćena u cijelosti. Račun šaljemo zaljepljen na vrečici ili naknadno poštanskom službom .

XENIA DESIGN zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunom i/ili netočnim podacima.

Obaveze korisnika

Korisnicima ove web lokacija strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone. Strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi naćin. Nadalje je strogo zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili predpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanjeti štetu drugim korisnicima.

Strogo zabranjeno je lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe, i manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga ove web lokacije. Strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom te objavljivanje, slanje i razmjena neželjnih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane.

Strogo zabranjeno je svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.

Prilikom registracije korisnik je obavezan unijeti istinite podatke. Kupac može postati svaka punoljetna osoba i poslovno sposobna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje narudžbom artikla putem Interneta. Kupoprodajni ugovorni odnos postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke.